storitve

Suho iglanje

Suho iglanje

Suho iglanje je protibolečinska fizikalna tehnika dela, ki temelji na zbadanju miofascialnih mišičnih točk s tankimi iglami. Ta metoda zdravljenja izvira iz kitajske tradicionalne medicine in se izvaja tudi v klasični zahodni medicini. Pri suhem iglanju se ne uporabljajo farmacevtske učinkovine ali zdravila. Tehnika zbadanja je samostojna ali komplementarna z drugimi tehnikami dela, na primer z manualno terapijo, kinezioterapijo, nevromišičnimi trakovi in masažo.

S suhim iglanjem največkrat ciljno vplivamo na prožilne ali »trigger« točke v mišičnem tkivu.

Te točke so vzdraženi predeli v mišici ali mišični ovojnici, ki so zakrčeni ali slabše prekrvavljeni. Z zelo tanko iglo (debeline 0,25 milimetra) povzročimo sproščanje napetosti oziroma bolečine v teh žariščih, ki se posledično boljše prekrvavijo. Terapija je navadno neboleča in se izvaja 1- do 2-krat tedensko.

Suho iglanje je primerno za obravnavo specifičnih bolečinskih sindromov, kot so:

  • bolečina v ledvenem delu hrbtenice;
  • bolečina v vratu in zgornjem delu ramen;
  • osteoartritis in bolečina v večjih sklepih;
  • mišična utrujenost in preobremenitve;
  • vnetja mehkih struktur (Ahilova tetiva, teniški in golfski komolec, rotatorna manšeta, vezi in tetive v kolenu in gležnju);
  • glavoboli in bolečina v čeljustnem sklepu.
SUHO IGLANJE

Prednosti

Opazijo se v zmanjšanju bolečine, povečani kapilarni prekrvavitvi, izboljšanju gibljivosti, večji aktivaciji mišic in normalizaciji celičnega ravnovesja aktivnih »trigger« točk.

Tehnika suhega iglanja se dobro povezuje z elektromedicinsko akupunkturo (EMA), ki je spremenjena oblika tradicionalnega suhega iglanja, pri katerem se s pomočjo naprave dovaja pulzirajoči električni tok. Naprava za oddajanje električnega toka nadzoruje moč in frekvenco oddanih električnih impulzov. Med elektromedicinsko akupunkturo je hkrati mogoče stimulirati več parov igel in po navadi traja 10 do 20 minut, le redko več kot 30 minut.

 

Cenik

Suho iglanje

30 min

50EUR

Rezerviraj svoj termin.

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.